Contact

Paas B.V.
Zuiderdiep 299
9521 AH Nieuw-Buinen

T: 0599 - 616833
F: 0599 - 622368
E: info@paasbv.com

Klik hier voor een kaart

Renovatie 84 woningen Lootuinen

Terug

25-11-2013 |

Trots zijn we om te kunnen vertellen dat we de Soft Selection hebben gewonnen voor het project 84 woningen Lootuinen te Coevorden. De opknapbeurt onder leiding van Domesta begint in de week van 20 januari 2014.

25 jaar

Volgens Domesta moeten de woningen aan het Gregoryplein, de Linthorst Homanlaan, Van Harencarspelstraat, Van Randwijcklaan en de Commissaris de Vos van Steenwijklaan er na de renovatie weer minstens 25 jaar tegenaan kunnen.

De renovatie start in de vierde week van 2014 en moet eind april klaar zijn. Buurtbewoners zijn begin deze maand door Domesta op de hoogte gesteld van de werkzaamheden en krijgen binnenkort bericht over de exacte planning.

1,2 miljoen euro

Volgens een jury, bestaande uit medewerkers van Domesta en wijkbewoners, vult Paas de opdracht op de beste manier in. Het bedrijf uit Nieuw-Buinen won de aanbesteding via de Soft Selection methode, nadat bouwbedrijven hun plannen uiterlijk deze maand hadden ingediend bij Domesta. Het huiswerk voor de deelnemende aannemers was helder: verlaag het energielabel van E naar B, moderniseer het uiterlijk van de huizen en pas hang- en sluitwerk met politiekeurmerk toe.

Domesta lette vooral op het plan van aanpak, de materialen en de kosten. Voor de opknapbeurt wordt 1,2 miljoen euro uitgetrokken.

'Goed nagedacht'

Het winnende plan scoorde vooral goed op de doorlooptijd per huis en het uiteindelijke straatbeeld dat na de renovatie ontstaat. De jury was vooral onder de indruk van de korte doorlooptijd van negen dagen per huis. Paas maakte de plannen met hulp van HJK Architecten. Jeroen Hengeveld, projectleider Vastgoedbeheer bij Domesta, is blij met het verloop van de aanbesteding: 'Het is mooi om te zien hoe creatief de deelnemers zijn geweest bij het invullen van de opdracht. Er wordt nu voorafgaand aan de renovatie goed nagedacht over de beste aanpak en de keuze van kwalitatief goede materialen met een vooraf toegekend budget. Uiteindelijk is de kwaliteit van het eindproduct niet alleen goed voor Domesta, maar ook voor de bewoners.'

Bert Doldersum van Paas over de uitkomst van de aanbesteding: 'We hebben het plan bewust zo simpel mogelijk gehouden. We zijn een nuchter bedrijf en hebben geprobeerd dat in de uitwerking van het plan naar voren te laten komen. Natuurlijk blijft het spannend, ook met een goed plan.

Soft Selection

De Soft Selection aanpak is uniek voor het noorden. Geïnspireerd door collega-wooncorporatie Wonion uit de Achterhoek die al een aantal jaar met deze methode werkt, besloot Domesta niet meer aan te besteden op prijs, maar op kwaliteit en aanpak van de renovatie. Bijzonder is ook dat buurtbewoners deel uitmaken van de jury, waardoor de aanpak minstens zo belangrijk als het resultaat is.

(c) Coevorden huis aan huis 22-11-3013

verder nog meer te lezen in:
Dagblad van het Noorden 
Domesta